Néró csokikrémmel
Hozzávalók
Tésztához:
-50 dkg liszt
-30 dkg porcukor
-30 dkg margarin
-4 tojássárgája
-1 dl tej
Krémhez:
-4 tojásfehérje
-15 dkg porcukor
-1 ek. kakópor
-olvasztott csoki
Díszítés:
-porcukor
-olvasztott csoki
Elkészítés:
Gépi habverővel a margarint a porcukorral kikeverjük, majd állandó keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Adjuk hozzá a tejet, majd az előzőleg átszitált lisztet. A tésztából sima vagy csillagcső feltétes nyomózsákból papírral fedett sütőlemezre félgömböket, alakítunk majd 170 – 190 fokos sütőben sütjük. A krémhez gőz felett habbá verjük a tojásfehérjét a porcukorral, tegyük hozzá azolvasztott csokit és a kakaóport. Ezzel a krémmel töltsük meg a tésztánkat, felét ez egyik krémmel, felét a másikkal. A tetejét tetszőlegesen díszíthetjük csokicsíkokkal, porcukorral.
Ízlés szerint használhatunk más krémet is a töltéshez, lekvárt, párizsikrémet.