Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Babapiskóta


Hozzávalók

Tésztához:

-5 tojás

-13 dkg porcukor

-13 dkg rétesliszt

Elkészítés:

5 tojássárgáját addig keverünk 13 dkg porcukorral, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, majd tovább keverve, kanalanként beleszórjuk a 13 dkg réteslisztet. Tepsit kibéleljük sütőpapírral és habzsák segítségével piskótaalakokat formázunk rá, meghintjük őket finoman porcukorral és előmelegített sütőben 5 perc alatt világossárgára sütjük. Amikor kihült, akkor vesszük le a papírról.

magyar_motivum.gif


Gyümölcskenyér


Hozzávalók

Tésztához:

-5 tojás

-15 dkg cukor

-10 dkg puha vaj

-3-4 ek. rum

-10 dkg dió (darabosra vágva)

-10 dkg mazsola (félbe vágva)

-10 dkg csokoládé (apró kockára vágva)

-10 dkg cukrozott gyümölcs

-3 db aszalt szilva (apró kockára vágva)

-4 ek. rétesliszt

Elkészítés:

Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a 15 dkg cukorral. Hozzáadjuk  a puha vajat és a rumot. Belekeverjük az előzőleg lisztbe forgatott diót, mazsolát, csokit, cukrozott gyümölcsöt és az aszalt szilvát. Beleszórunk 4 ek. réteslisztet, óvatosan elvegyítjük a tojásfehérjékből vert kemény habbal. Őzgerincformát margarinnal kikenünk, porcukorral beszórunk és beleöntjük a masszát. Lassú tűznél, nem forró sütőben megsütjük.

magyar_motivum.gif


Püspökkenyér


Hozzávalók

Tésztához:

-4 tojás

-14 dkg porcukor

-10 dkg mandula, vagy dió (darabosra vágva)

-5 dkg mazsola

-5 dkg cukrozott narancshéj, vagy cukrozott gyümölcs (apró kockára vágva)

-14 dkg liszt

Elkészítés:

Az 4 tojássárgáját habosra keverjük a 14 dkg porcukorral.Beletesszük az előzőleg lisztbe forgatott mandulát, vagy diót, mazsolát, narancshéjat, vagy cukrozott gyümölcsöt. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezt hozzávegyítjük a masszánkhoz és végül a lisztet belekeverjük. Őzgerincformában sütjük, ezt kivajazzuk és lisztel meghintjük, erre öntjük a tésztát. Középmeleg sütőben megsütjük.

magyar_motivum.gif


Meggyes piskóta


Hozzávalók

Tésztához:

-6 tojás

-20 dkg margarin

-25 dkg cukor

-18 dkg liszt

-30-40 dkg kimagozott meggy

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot és a lisztet. A masszát kikent és lisztezet tepsibe öntjük , a tetejét kirakjuk lisztbe forgatott, kimagozott meggyel. Előmelegített sütőbe tesszük , közepes tűznél megsütjük.

magyar_motivum.gif


Mákpiskóta


Hozzávalók

Tésztához:

-6 tojás

-18 dkg cukor

-20 dkg darált mák

Krémhez:

-sürű vaníliakrém, vagy lekvár

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Beletesszük a mákot, végezetül  hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük a masszát. Közepes tűznél megsütjük. A kész tésztát kihűtjük és félbevágjuk. Megkenjük lekvárral, vagy vaníliakrémmel, akár a tészta tetejt is. Tetszőleges alakúra szeleteljük.

magyar_motivum.gif








Weblap látogatottság számláló:

Mai: 208
Tegnapi: 142
Heti: 350
Havi: 3 644
Össz.: 2 090 591

Látogatottság növelés
Oldal: piskóták
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »