Babapiskóta
Hozzávalók
Tésztához:
-5 tojás
-13 dkg porcukor
-13 dkg rétesliszt
Elkészítés:
5 tojássárgáját addig keverünk 13 dkg porcukorral, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, majd tovább keverve, kanalanként beleszórjuk a 13 dkg réteslisztet. Tepsit kibéleljük sütőpapírral és habzsák segítségével piskótaalakokat formázunk rá, meghintjük őket finoman porcukorral és előmelegített sütőben 5 perc alatt világossárgára sütjük. Amikor kihült, akkor vesszük le a papírról.
Gyümölcskenyér
Hozzávalók
Tésztához:
-5 tojás
-15 dkg cukor
-10 dkg puha vaj
-3-4 ek. rum
-10 dkg dió (darabosra vágva)
-10 dkg mazsola (félbe vágva)
-10 dkg csokoládé (apró kockára vágva)
-10 dkg cukrozott gyümölcs
-3 db aszalt szilva (apró kockára vágva)
-4 ek. rétesliszt
Elkészítés:
Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a 15 dkg cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat és a rumot. Belekeverjük az előzőleg lisztbe forgatott diót, mazsolát, csokit, cukrozott gyümölcsöt és az aszalt szilvát. Beleszórunk 4 ek. réteslisztet, óvatosan elvegyítjük a tojásfehérjékből vert kemény habbal. Őzgerincformát margarinnal kikenünk, porcukorral beszórunk és beleöntjük a masszát. Lassú tűznél, nem forró sütőben megsütjük.
Püspökkenyér
Hozzávalók
Tésztához:
-4 tojás
-14 dkg porcukor
-10 dkg mandula, vagy dió (darabosra vágva)
-5 dkg mazsola
-5 dkg cukrozott narancshéj, vagy cukrozott gyümölcs (apró kockára vágva)
-14 dkg liszt
Elkészítés:
Az 4 tojássárgáját habosra keverjük a 14 dkg porcukorral.Beletesszük az előzőleg lisztbe forgatott mandulát, vagy diót, mazsolát, narancshéjat, vagy cukrozott gyümölcsöt. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezt hozzávegyítjük a masszánkhoz és végül a lisztet belekeverjük. Őzgerincformában sütjük, ezt kivajazzuk és lisztel meghintjük, erre öntjük a tésztát. Középmeleg sütőben megsütjük.
Meggyes piskóta
Hozzávalók
Tésztához:
-6 tojás
-20 dkg margarin
-25 dkg cukor
-18 dkg liszt
-30-40 dkg kimagozott meggy
Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot és a lisztet. A masszát kikent és lisztezet tepsibe öntjük , a tetejét kirakjuk lisztbe forgatott, kimagozott meggyel. Előmelegített sütőbe tesszük , közepes tűznél megsütjük.
Mákpiskóta
Hozzávalók
Tésztához:
-6 tojás
-18 dkg cukor
-20 dkg darált mák
Krémhez:
-sürű vaníliakrém, vagy lekvár
Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Beletesszük a mákot, végezetül hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük a masszát. Közepes tűznél megsütjük. A kész tésztát kihűtjük és félbevágjuk. Megkenjük lekvárral, vagy vaníliakrémmel, akár a tészta tetejt is. Tetszőleges alakúra szeleteljük.