Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye


Mákos és diós Beigli

pb170593.jpg

Hozzávalók

Tésztához:

-1 kg liszt

-50 dkg margarin

-6 dkg cukor

-5 dkg élesztő

-4 dl tej

-csipetnyi só

-ízlés szerint egy kis fahéjjal és citrom reszelt héjával ízesíthetjük a tésztát.

Dió Töltelékhez:

-25 dkg darált dió

-20 dkg porcukor

-tej, hogy kenhető állagú legyen a töltelék

Mák Töltelékhez:

-25 dkg darált mák

-20 dkg porcukor

-1 csomag vaníliás cukor

-1 citrom reszelt héja

-ízlés szeint mazsola

-tej, hogy kenhető állagú legyen a töltelék

Elkészítés:

Az átszitált lisztbe tegyük bele a puha margarint, a cukrot és a sót. A tejet langyosítsuk fel a cukorral és futtasuk fel benne az élesztőt. Ezt dolgozzuk bele a lisztbe és gyúrjuk össze a maradék tejjel. Akkor jó, ha a tészta sima, félkemény és a kéztől elválik. Tegyük félre és hagyjuk pihenni. Ha megkelt a tészta, osszuk el 6 egyenlő részre.  Nyújtsuk egyenként téglalap alakúra a tésztákat és a töltelékkel kenjük meg, majd sodorjuk fel. A rudakat margarinnal kikent sütőlemezre helyezzük és tojás sárájával megkenjük. Mindegyik rudat  villával több helyen szurkáljuk meg. Előmelegített sütőben készre sütjük.

pb170561_beigli_makos.jpg

pb170562_beigli.jpg

pb170586_beigli_8.jpg

magyar_motivum.gif





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 128
Tegnapi: 146
Heti: 912
Havi: 3 764
Össz.: 2 127 939

Látogatottság növelés
Oldal: 7.)Mákos és diós Beigli
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »