Hozzávalók:
-25 dkg tehéntúró
-25 dkg liszt
-13dkg margarin+7 dkg a kenéshez
-2,5 dkg élesztő
-1 kk. só
-1 tojás+ 1 tojássárgája a kenéshez
-szezámmag
Elkészítés:
A túrót, lisztet tálba teszem. Belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a tojást, a puha margarint és a sót. Összegyúrom. A tésztát kinyújtom és olvasztott margarinnal megkenem, majd összehajtom( félbe és ismét félbe). Hagyom 15 percet pihenni és ezt a folyamatot még kétszer megismétlem. Az utolsó után a 1 órára hűtőbe rakom a tésztát, majd 1,5 cm vastagságúra nyújtom. A tetejét tojássárgájával megkenem és megszórom szezámmaggal. Kiszaggatom és sütőlapra, tepsire teszem a pogácsákat. Én a legkissebb pogácsaszaggatót használtam. Nem kell a tepsit kivajazni, lisztezni. Ebből a mennyiségből nekem 70 db pogácsa készült el.
Délután készült el és estére már nem maradt belőle...