Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye


Szezámmagos buci házilag

szezammagos_buci_17.jpg

Hozzávalók

Tésztához:

-1 kg liszt

-5 dkg élesztő

-2 dl víz

-1 ek. só

-1 doboz natúr joghurt

Máz:

-olívaolaj, a kenéshez

-szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt a vízben, kis cukorral felfuttatjuk.  A liszben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a joghurtot és az élesztőt. Lehet géppel és kézzel is dagasztani. Én kézzel szoktam, legalább 10 percig dagasszuk, hogy igazán jó tésztát kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, nedves konyharuhával takarjuk le, hagyjuk kelni. 2 óra elteltével gyúrjuk át a tésztánkat, majd kelesszük ismét. Én összesen 3-4 órát szoktam kelleszteni és utána formázom és sütöm, de lehet akár egy egész éjszakát állni hagyni. Szezámmaggal szórjuk be a cipók tetejét, ezt nyomkodjuk bele kicsit a tésztába, így sütés után nem peregnek le, és olajjal megkenjük a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 220 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A cipókat felhasználhatjuk  óriás szendvicsek készítéséhez, kebabhoz, cipós levesekhez. 1 kg lisztből 6 db buci készíthető a képen látható nagysággal. Több napig friss, puha marad. Én sima villanytűzhelyben sütöttem, nem szükséges kemence a sikerhez.Vigyor

szezammagos_buci_3.jpg

szezammagos_buci_5.jpg


szezammagos_buci_8.jpg

szezammagos_buci_10.jpg

magyar_motivum.gif





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 157
Tegnapi: 142
Heti: 299
Havi: 3 593
Össz.: 2 090 540

Látogatottság növelés
Oldal: 1.)Szezámmagos buci házilag
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »