Túrós krémes II.
Hozzávalók:
Tésztához:
-25 dkg liszt
-5 dkg margarin
-15 dkg porcukor
-késhegynyi szódabikarbóna
-1/2 cs. sütőpor
-2 egész tojás
Krémhez:
-6 dl tej
-2 cs. vaníliás pudingpor
-25 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-30 dkg tehéntúró
-2 cs. vaníliás cukor
-kicsi reszelt citromhéj
-ízlés szerint mazsola
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a sütőport és a tojásokat, majd jól összedolgozzuk. Ebből 2 lapot sütünk tepsi hátán, sütőpapíron. A krémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingport, és hagyjuk hűlni. Közben a margarint a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, citrom héjat, a mazsolát és a kihűlt pudingot. Kidolgozzuk a krémet, és ezzel megtöltjük a lapokat. A legfelső lapot megszórjuk porcukorral. 2-3 órát pihentetjük,hogy a lapok megpuhuljanak és szeleteljük.
Nagyon finom süti, mindenkinek ajánlom, főleg,azoknak akik nem szeretik a nagyon édes süteményeket.