Csirkemell őzgerincformában Timi nyuszitól
Hozzávalók:
-80 dkg csirkemell
-20 dkg bacon szalonna
-15 dkg reszelt trapista sajt
-só, bors, petrezselyem ízlés szerint
-4 ek. tejföl
-1 tasak knorr fokhagymás csirkealap
-2 tojás
Elkészítése:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
A többi hozzávalót összekeverjük és hozzá adjuk a húst.
Az őzgerincformát kivajazzuk kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.
Tegyünk alá tepsit, mert sülés közben kifolyhat a leve. Ha megsült kiborítva a bacont megpirítom. Én párolt lilakáposztával és krumlipürével tálaltam. Jó étvágyat hozzá!