12.)Puncsos-almás álom Timitől
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
-12 ek. cukor
-6 ek. víz ,
-11 ek. liszt
-2 ek. kakaópor
-1 tk. sütőpor
-3-4 nagy alma
Krémhez:
-2 csomag puncspuding /főzős/
-6,5 dl tej
-6 ek. cukor
-3 tojás
-10 dkg margarin
Máz:
csoki máz
-5 evőkanál víz
-2 ek. cukor
-3 ek. kakaópor
Elkészítés:
A tészta egy egyszerű vizes piskóta kakaóval.
Tehát a kezdők kedvérét : a tojások sárgáját a cukorral és vízzel
fehéredésig keverjük , majd hozzáadjuk a lisztet a kakaót és a
sütőport is. Felverjük a tojásfehérjéket /felfordított tál próba/
Majd óvatosan egybeforgatjuk.
Megpucoljuk az almákat, kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. Attól
függ a mennyiség, hogy mekkora a tepsi amibe sütünk.
Előkészítjük a tepsit, vagy sütőpapírral béleljük ki, de , ha nincs,
akkor javaslom /nagyon/ zsiradékkal kikenjük majd búzadarával szórjuk
meg. Azért búzadarával, mivel az almát amit előkészítettünk azzal
béleljük ki a tepsi alját.
Az almaszeletekre kerül rá a kikevert piskóta.
Előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, míg el nem válik a tepsi
oldalától /csalhatatlan jel , a mennyei piskóta illat/.
Kiborítjuk és kihűtjük. Az alma, amely belesült a piskótába így felülre kerül.
Ez már így is nagyon finom, de, ha a családot , különösen annak
férfiúi tagjait el akarjuk varázsolni, akkor befejezzük.
A pudingport a hagyományos módon felfőzzük az 5 dl tejjel
és a cukorral, azonban mielőtt felforrna az 1,5 dl tejet kikeverjük a
3 tojás sárgájával, forrás előtt hozzákeverjük, majd a 3 tojásfehérje
kemény habját a már tojásos puncsos keverékbe főzzük.
Lehűtjük, kikeverjük a margarint, a langyosra hűtött krémet apránként
hozzáadjuk és az egészet összekeverjük /mixerrel/ csodálatosan könnyű
, lágy krémet kapunk. Ezt krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd elkészítjük a mázt is. A máz szintén egy lágy szinte folyós állagú lesz.
A hozzávalókat egy kis edényben összeforraljuk, és langyosan a krém
tetejére öntjük.
Bevallom, leírni majdnem tovább tart, mint elkészíteni, azonban, érdemes kipróbálni, mert tényleg olyan mint egy puncsos álom.