Hozzávalók
Tésztához:
-25 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-1 tojás
-12,5 dkg margarin
-1 cs. sütőpor
-1 ek. kakaó
Krémhez:
Kókuszos töltelékhez:
-6 tojásfehérje
-25 dkg porcukor
-20 dkg kókuszreszelék
Sárga krémhez:
-6 tojássárgája
-3 ek. liszt
-15 dkg porcukor
-12,5 dkg margarin
Máz:
-1 tábla tej tortabevonó
-2 ek. étolaj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást, és összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot készítünk. Az egyiket kikent tepsibe terítjük. A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, végül a kókuszt. A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt tésztára sárga krémet kenünk, melyhez a tojássárgákat liszttel elkeverjük és tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, porcukorral elkevert margarinnal összedolgozzuk. Tortabevonóval vonjuk be a tetejét.