Szezámos sajtos pogácsa tejszínnel főzve
Hozzávalók:
-20 dkg liszt
-6dkg margarin, vagy vaj
-2 dl főzőtejszín
-12 dkg reszelt trapista sajt
-3 tojás
-só
Tetejére:
-1 tojás
-szezámmag
Elkészítése:
A főzőtejszínt a margarinnal, vagy vajjal forrásik hevítjük egy edényben. Hozzáadjuk a lisztet, sót, majd csomómentesre keverjük habverővel. Addig főzzük , míg el nem válik az edény falától. Hagyjuk hűlni. Amikor már formázhatóra hűlt, hozzáadjuk a tojásokat és belekeverjük a sajtot is. Attól függ milyen lett a tésztánk állaga,formázhatunk vizes kézzel gombócokat belőle, vagy ha túl lágy, akkor egyszerűen egy teáskanállal halmozzuk a tepsibe a tésztát, egymástól 4-5 cm-re sorban. A pogácsa tetejét kenjük meg felvert tojássalés szórjuk meg szezámmaggal. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Nagyon finom és igazán egyszerű elkészítni. A konyhába nem csinálunk vele rendetlenséget, nem kell gyúrni...csak egy edény szükséges hozzá. Egy adagból 50-60 db pici pogácsa készíthető.
Korábban elkészítettem hasonlóan tejjel, kíváncsi voltam már akkor , milyen lehet tejszínnel. Mindegyik esetben isteni volt..