Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Szezámos sajtos pogácsa tejszínnel főzve

szezammagos_pogacsa__tejszinnel_sajttal_fozve_3.jpg


Hozzávalók:

-20 dkg liszt

-6dkg margarin, vagy vaj

-2 dl főzőtejszín

-12 dkg reszelt trapista sajt

-3 tojás

-só

Tetejére:

-1 tojás

-szezámmag

Elkészítése:

A főzőtejszínt a margarinnal, vagy vajjal forrásik hevítjük egy edényben. Hozzáadjuk a lisztet, sót, majd csomómentesre keverjük habverővel. Addig főzzük , míg el nem válik az edény falától. Hagyjuk hűlni.  Amikor már formázhatóra hűlt, hozzáadjuk a tojásokat és belekeverjük a sajtot is. Attól függ milyen lett a tésztánk állaga,formázhatunk vizes kézzel gombócokat belőle, vagy ha túl lágy, akkor egyszerűen egy teáskanállal halmozzuk a tepsibe a tésztát, egymástól 4-5 cm-re sorban. A pogácsa tetejét kenjük meg felvert tojássalés szórjuk meg szezámmaggal. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.  Nagyon finom és igazán egyszerű elkészítni. A konyhába nem csinálunk vele rendetlenséget, nem kell gyúrni...csak egy edény szükséges hozzá. Egy adagból 50-60 db pici pogácsa készíthető.

Korábban elkészítettem hasonlóan tejjel, kíváncsi voltam már akkor , milyen lehet tejszínnel. Mindegyik esetben isteni volt..Vigyor

szezammagos_pogacsa__tejszinnel_sajttal_fozve_12.jpg


magyar_motivum.gif




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 261
Tegnapi: 146
Heti: 1 045
Havi: 3 897
Össz.: 2 128 072

Látogatottság növelés
Oldal: 14.)Szezámos sajtos pogácsa tejszínnel főzve
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »