Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

18.)Vaníliás-csokis torta

diszito_elem.gif_6.png

fondattal_diszitett_torta_6.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

Barna piskóta:

-5 tojás

-15 dkg cukor

-12dkg liszt

-3 dkg kakaó

-1/2 cs. sütőpor

Sárga piskótához:

-5 tojás

-15 dkg cukor

-15 dkg liszt

-1/2 cs. sütőpor

Krémhez:

Csokis krémhez:

-2 cs. csoki puding

-6 dl tej

- 4 ek. cukor

-16 dkg porcukor

-20 dkg vaj

-4 dkg darált keksz

-1-2 ek. rum

Vaníliás krémhez:

-1 cs. vanília puding

-3 dl tej

-2 ek.cukor

-8 dkg porcukor

-12 dkg vaj

-2 cs. bourbon vaníliás cukor

Díszítéshez:

Fondantot készítünk

-6 ek. víz

-1 ek. zselatin

-1 ek. margarin

-2 ek. méz

-porcukor(amennyit felvesz)

-ételszínezék

Elkészítés:

Egy 26 cm átmérőjű tortakarikát kivajazunk, lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk.
A barna piskótához az egész tojásokat felverjük a cukorral.
Jó 10 percig, míg szépen feljön és kivilágosodik.
Lapos kanállal óvatosan belekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport.
A masszát a formába öntjük, szépen eligazgatjuk, és előmelegített sütőbe megsütjük. (25 percig nem nyitjuk ki a sütőt, csak ez idő után)

Ugyan így megsütjük a sárga piskótát is.

Megfőzzük a krémeket.
A pudingot a tejjel felfőzzük, ízesítjük cukorral. Ha teljesen kihűlt, a vajat egy kevés porcukorral kikeverjük. A vajhoz fokozatosan hozzákeverjük a pudingot. Hozzáadjuk a kekszet és a rumaromát is.


Megfőzzük a vaníliás krémet is.
A pudingot a tejjel felfőzzük, ízesítjük cukorral. Ha teljesen kihűlt, a vajat egy kevés porcukorral kikeverjük. A vajhoz fokozatosan hozzákeverjük a pudingot. Hozzáadjuk a vaníliás cukrokat is.

Ha a piskótakorongok jól lehűltek, kettévágjuk, és betöltjük őket.
Alulra kakaós piskóta, rá csokis krémet kenünk. Sárga piskóta, erre a vaníliás krém, de ebből hagyjuk egy kicsit. Erre a sárga piskóta másik fele, rá pedig csokis krém, és rá a kakaós piskóta másik része.
A meghagyott vaníliás krémmel nagyon vékonyan bekenjük az egész tortát.

Elkészítjük a fondantot. A zselatint vízbe áztatjuk, majd vízgőz felett felmelegítjük a többi anyaggal. Itt már használhatunk ételszínezéket. Ne forrósítsuk túl, ha egyneművé olvadt, egy előre elkészített tálba tegyünk porcukrot, erre öntsük a masszát és kanállal kezdjük el összekeverni a  porcukorral. Amikor már ez nehézkessé válik, akkor gyúródeszkán folytassuk, addig adjunk hozzá porcukrot, amíg már nem lesz ragacsos, megfelelő állagot kapunk. Ilyenkor is vehetjük több részre a masszánkat és végezhetjük ilyenkor a színezést.

Több féle fondant készítést kipróbáltam már, nekem ezzel az összetétellel sikrült a legjobban.

A fondant felét kinyújtjuk és bevonjuk vele a tortát.  A másik feléből tetszüleges formákat készíthetünk.

fondattal_diszitett_torta_4.jpg

fondattal_diszitett_torta_10.jpg

fondattal_diszitett_torta_14.jpg

magyar_motivum.gif





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 68
Tegnapi: 412
Heti: 895
Havi: 9 896
Össz.: 1 363 324

Látogatottság növelés
Oldal: 18.)Vaníliás-csokis torta
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2017 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: krémes sütemények - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »