5.)Csokis mézes
Hozzávalók:
Tésztához:
-5 dkg margarin
-15 dkg cukor
-1 cs. vaníliás cukor
-6 dkg méz
-4 ek. tej
-1 tojás
-40 dkg liszt
-2 ek. kakaó
-1 tk. szódabikarbóna
-1 csipet só
Krémhez:
-5 dl tej
-10 dkg búzadara
-1 cs.vaníliás cukor
-1 csipet só
-20 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-baracklekvár
Elkészítés:
Az 5 dkg margarint, 15 dkg cukort, 1 cs. vaníliás cukort, 6 dkg mézet, 4 ek. tejet meglangyosítjuk, összeolvasszuk, de nem forraljuk. Ha levettük a tűzről belekeverjük a tojást. Várunk amíg kicsit hűl, majd hozzáadjuk az előzőleg egy tálban elkevert liszt, kakaó, szódabikarbóna és só keverékéhez. Összegyúrjuk , 4 részre osztjuk a tésztát, vékony téglalapokká nyjtjuk és megsütjük előmelegített sütőben a lapokat. Küzben a tejben felfőzzük a búzadarát, vaníliáscukorral és sóval. Hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összevegyítjük.
Megtöltjük a tésztát, úgy, hogy egy lapot lefektetünk, erre rakjuk a krém 1/3 részét. A második lapnak az egyik felére baracklekvárt teszünk és ezzel az oldallal lefelé a krémre tesszük a lapot. Ezt ismételjük. A tetejét porcukorral hintjük, vagy csokival is bevonhatjuk. Egy éjszakát hagyjuk hihenni, másnapra finom puha lesz lesz.