38.)Vanília-eperlekváros tortafinomság
Hozzávalók:
Tésztához:
7 tojásos vizes piskóta
-7 tojás
-7 ek. cukor
-7 ek. liszt
-7 ek. melegvíz
-1 cs. sütőpor
-1 cs. vaníliás cukor
Vaníliás krémhez:
-6 dl tej
-2 cs. vaníliás pudingpor
-1 cs. vaníliás cukor
-15 dkg margarin
-15 dkg porcukor
Eperlekváros krém:
-1 üveg eperlekvár
-1 dl víz
-1 ek. zselatinpor
Díszítés:
-5 dl tejszín
-2 cs. habfixáló
-pici piros ételfesték
-színes cukor gyöngyök
-csoki dara
Elkészítés:
a tojások sárgájával habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a lisztet, melegvizet, sütőport, és vaníliás cukrot, végül ővatosan a masszához keverjüka tojásfehérje kemény habját. 26 cm-es tortaformában előmelegített sütőben készre sütjük. Megvárjuk amíg kihűl és 3 részre vágjuk a piskótát.
Az alsó lapot tányérra helyezzük, visszarakjuk köré a tortaformánk karika részét. Ráöntjük a vaníliás krém felét. Ehhez a tejjel sűrűre főzzük a pudingokat, majd amikor kihúlt, hozzáadjuk a margarinnal habosra kevert porcukros krémet. A kettőt összehabosítjuk.
Rátesszük a második lapot, amire az eprlekváros krémet öntjük. Egy üveg eperlekvárt kiöntünk edénybe. 1 dl meleg vízben feloldunk 1 ek. zselatinport, ezt a lekvárral összekeverjük. Ezt a krémet öntjük a második piskótánkra.
Rátesszük a harmadik lapot, amit a maradék vaníliás krémmel vonunk be. Hűtübe tsszük egy éjszakára, így megdermednek a krémek. Másnap a tortakarikát eltávolítjuk róla és tejszínhabbal díszítjük. a tortánkon körbe szépen megmarad a krém így. Én a tejszín felébe néhány csepp piros ételfestéket tettem, így vertem habbá. A két színből kosár technikával díszítettem a torta tetejét.
Az eredmény remélem magáértbeszél