42.)Extra Gyümölcstorta
Hozzávalók:
Tésztához:
-3 tojás
-10 dgk olvasztott margarin
-8 dkg cukor
-8 dkg liszt
-1 cs. vaníliás cukor
Krémhez:
-8 dl tej
-2 cs. vaníliás pudingpor
-5 ek. cukor
Díszítés:
minden féle gyümölcs, ami csak van otthon
-sárgadinnye
-sárgabarack
-őszibarack
-cseresznye
-szőlő
-körte
Tetejére:
-2 dl oldott zselatin
Elkészíés:
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a lisztet. Csomómentesre keverjük. A tojáshabot kemény habbá verjük és a masszánkhoz adjuk, óvatosan összeforgatjuk. 26 cm-es tortaforméban előmelegített sütőben megsütjük a piskóta lapunkat, Megvárjuk amíg kihűl. Közben a pudingot a tejjel és cukorral sűrűre főzzük. A piskótalapot tányérra helyezzük és köré rakjuk a formánk kapcsos oldalát. Rá öntjük a meleg pudingkrémet és hűtőbe tesszük dermedni. Ha ezzel megvagyunk, az otthon talált gyümölcsöket feldaraboljuk elhelyezzük tetszőlegesen a torta tetején és oldott zselatinnal lecsurgatjuk.. Így tesszük vissza dermedni. Tálalás előtt a kapcsos formát levesszük róla.
A kép szerintem magáért beszél. Minél több gyümölcs9t halmozunk rá, annál kívánatosabb az eredmény. Kis változtatással diáétásan is könnyen elkészíthető.