44.)Puncsos torta
Hozzávalók:
Tésztához:
-6 tojás
-6 ek.cukor
-6 ek.liszt
-6 ek. meleg víz
-1 cs.sütőpor
Töltelékhez:
-50 dkg darált háztartási keksz
-30 dkgporcukor
-4 ek. kakaópor
-6 ek. baracklekvár
-4 ek. rum
-2-3 dl tej
Krémhez:
-4 dl tej
-1 cs. puncs puding
-15 dkg margarin
-15 dkg porcukor
Mázhoz:
-2 cs. Dr Petker Cukormáz puncsos
Elkészítés:
26 cm-es tortaformában a megszokott módon elkészítjük a piskótalapot. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, megvárjuk , amíg kihűl és félbe vágjuk. A torta alsó lapja köré vissza tesszük a tortakarikát, és a tölteléket egyenletesen rásímítjuk. A töltelék összekeverésénél eltérhetünk a mennyiségektől, saját ízlés szerint, arra ügyeljünk, hogy ne legyen száraz. Rátesszük a felső piskótalapot. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd ha kihűlt a margarin és porcukor egynemű keverékével összehabosítjuk. A torta tetejét vékonyan bevonjuk ezzel a krémmel, majd a vízzel elkevert cukormázt elsímítjuk egyenletesen a felületén. Hűtőbe tesszük dermedni. Néhány óra mólva díszíthetjök a megmaradt krém és a fantáziánk segítségével.