39.)Mickey Egér Torta Vörösné Fürge Mártitól
Hozzávalók:
Tésztához:
( 2 adag lesz belőle)
- 14 tojás
-28 dkg cukor
-34 dkg liszt
-1 cs. sütőpor
-csipet só
Krémhez:
- 4 cs. vaniliás pudingpor
-1 liter tej
-20 dkg cukor
-2 cs. vaníliás cukor
-5 dl hulala tejszín
-gyümölcsök( barack, eper)
Díszítéshez:
- 5 dl tejszín
-ételfesték
Elkészítés:
1., A piskóta hozzávalóiból a szokásos modón 2 adag piskótát készítünk és 180c-fokon megsütjük.
2.,A krémhez a pudingport a tejjel és a két féle cukorral sűrűre főzzük. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, majd a kíhült pudingot lazítjuk vele.A gyümölcsöket apróra vágjuk és a krémhez adjuk.
3., Az egyik piskótát megtöltjük a krémmel, majd kívül is átkenjük. A másik tésztából pohár segítségével köröket szúrunk melyeket hasonlóan megtöltünk. A füleket a helyére illesztjük, és a színezett habbal díszitjük.