13.)Csíkos sütemény
Hozzávalók:
Tésztához:
1. lap
- 1,5 dl (kis poharas) tejföl
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 5 ek. liszt
- 5 ek. cukor
- 5 ek. darált mák
2. lap
- 1,5 dl (kis poharas) tejföl
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 5 ek. liszt
- 5 ek. cukor
- 5 ek. kakó
3. lap
- 1,5 dl (kis poharas) tejföl
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 5 ek. liszt
- 5 ek. cukor
- 5 ek. darált dió
Krémhez:
-1 l tej
-9 ek. búzadara
-20 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-1 cs. vaníliás cukor
-1 citrom reszelt héja (ízlés szerint)
Díszítés:
-reszelt csoki
Elkészítés:
A tészta lapokat külön-külön megsütjük és megvárjuk maíg kihűlnek. A tejet a búzadarával folytonos keverés mellett felfőzzük, majd megvárjuk amíg kihűl. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A grízzel habosra keverem a margarinos krémet és hozzáadom a citrom reszelt héját. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat. A tetejét reszelt csokival megszórjuk. Hűtőbe tesszük 1-2 óra múlva már szeletelhetjük.
Erről a süteményről mindíg a tél jut eszembe..