Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Hortobágyi húsos palacsinta Timi nyuszitól Vigyor

hortobagyi.jpg


Hozzávalók:

-400 g borjú-/sovány sertéshús vagy csirkemellfilé

-1 zöldpaprika

-1 paradicsom

-1 nagy fej hagyma

-50 g füstölt szalonna

-1 kk. enyhén csípős pirospaprika

-só

-3+1 dl tejföl

 Palacsintához:

-150 g finomliszt

-1 csipet só 

-1 csipet bors

-2 dl tej

-2 tojás

-1 dl szénsavas ásványvíz

-2 ek. olaj

Elkészítés:


A töltelékhez a húst megmossuk, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, majd elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük tűzre, és fedő alatt, a saját levében puhára pároljuk (25-30 perc).

Közben a palacsintához a felsorolt hozzávalókból az alapreceptnél írt módon palacsintatésztát keverünk, és 8 palacsintát sütünk belőle. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk, vagy megdaráljuk. Levében simára keverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető tölteléket-masszát kapjunk.

Megkenjük vele a palacsintákat, két szélüket felhajtjuk a töltelékre, batyuszerűen összetekerjük, és tűzálló tálba rakjuk. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással  és a sütőben átforrósítjuk (10 perc). Tetejüket meglocsoljuk a maradék tejföllel.


magyar_motivum.gif






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 246
Tegnapi: 142
Heti: 388
Havi: 3 682
Össz.: 2 090 629

Látogatottság növelés
Oldal: 5.)Hortobágyi húsos palacsinta
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »