Káposztás pogácsa
Hozzávalók:
Tésztához:
-50 dkg liszt
-20 dkg margarin
-2 tojássárgája
-4 dkg élesztő
-2 dl tej
-1 ek. só
-káposzta
-szezámmag a tetejére
Elkészítés:
A tejben kevés cukorral az élesztőt felfuttatjuk 15 perc alatt. A káposztát felszeleteljük és megdinszteljük, a szokásos módon. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, a tetejét tojássárgájával megkenjük.Ezután pogácsa szaggatóval kivágjuk a tésztát és tepsibe tesszük. Mindegyik tetejére szezámmagot teszünk.Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
Én nem szoktam káposztás pogácsát készíteni, de vendégségben voltunk, ahol ilyennel kínáltak. Nagyon ízlett, más ízek dominálnak benne, mint amit megszoktam. Szóval elkértem a receptet és elkészítettem.