29.)Eperhabos torta
Hozzávalók:
Tésztához:
-3 tojás
-6 dkg cukor
-6 dkg liszt
-1 tk. sütőpor
-1 ek. kakó
-3 ek. víz
Krémhez:
-5dl habtejszín
-2 cs. vníliás cukor
-16 dkg porcukor
-2 tasak habfixáló
-40 dkg eper
Díszítés:
-1 dl habtejszín
-eper
-csoki dara
-cukor gyöngy
Elkészítés:
A tojássaárgájával keverjük habosra a tészta hozzávalóit, legvégül a tojásfehérje keményre vart habját adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformában , előmelegített sütőben süssük meg.
A tejszínt verjük fel a cukrokkal és a habfixálóval, majd forgassuk bele a lepürésített epret.A tortalapunk köré tegyük vissza a karikát és az összes krémet símítsuk el egyenletesen a piskótán. Tegyük hűtőbe 2-3 órára, majd vegyük le a tortakarikát és díszítsük a krémet.
Ez egy igazán finom sütemény, nem túl édes, kicsit fanyar krémmel...
Az egész összesen 1 óra ráfordítással kész is.