28.)Jaffa szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
-5 tojás
-8 ek. kristálycukor
-0,5 dl étolaj
-4 ek. liszt
-4 ek. kakaó
-1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
-25 dkg túró
-25 dkg margarin
-2 cs. vaníliás cukor
-20 dkg porcukor
Máz:
-6 dl narancsízű üdítő
-2 cs. vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojássárgát 6 evőkanál cukorral, fél dl étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 4 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérjéből felvert kemény habot.
Krémhez a 25 dkg áttört túrót 25 dkg margarinnal kikeverünk, 2 vaníliás cukrot és 20 dkg porcukrot adunk hozzá. A kihűlt tésztára kenjük.
Mázhoz 6 dl narancs ízű üdítőben felfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingot 2 evőkanál cukorral. Langyosan a krémre öntjük, majd dermesztjük. Másnap szeleteljük.