35.)Mandulás szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
-20 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-20 dkg darált dió
-1 cs.vaíliás cukor
-10 dkg liszt
-6 tojásfehérje
-késhegynyi szódabikarbóna
egyik krémhez:
-6 tojássárgája
-15 dkg porcukor
másik krémhez:
-10 dkg vaj
-10 dkg porcukor
-10 dkg mandula dió
-2 ek. rum
-2 ek. tej
Tetejére:
-csokiforgács
Elkészítés:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk.A tészta többi hozzávalóit összekeverjükés a végén a habot hozzáadjuk. 26X36-os tepsiben , előmelegített sütőben megsütjük a tésztát. Ha kész, az első krémet vékonyan rákenjük,visszatoljuk a sütőbe mérsékelt hőfokon, amikor száraz a teteje kivesszük. Megvárjuk míg kihűl. A darált mandulát leforrázuk a 2 ek. tejjel. A vajat a porcukorral habosra keverjükés hozzáadjuk a leforrázott mandulát, ezzel a krémmel befedjük a piskótánk tetejét. Végül csokiforgáccsal díszítjük.