Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojásos piskóta, olyan vékony, mintha piskóta tekercset készítenénk
-4 tojás
-4 ek cukor
-4 ek. liszt
-4 ek. meleg víz
-1/2 cs. sütőpor
-1 cs.vaníliáscukor
- 2 cs. babapiskóta (jobb minőségű)
-fekete kávé
Krémhez:
-6 db tojás sárgája
-12 dkg porcukor
-500 g mascarpone
-1 dl víz
-4 tk. étkezési zselatin
-fahéj ízlés szerint
-rum
-6 tojás fehérje habnak
Elkészítés:
A szokásos módon elkészítjük 4 tojásból a piskótatésztát.
A tojás sárgáját a porcukorral fehéredésig keverem, majd hozzáadom a fahéjat,rumot a vízben felolvasztott zselatint a mascarponét és végül a tojáshabot belekeverem úgy hogy nem törjön meg.
A piskótát ha kihűlt a tepsi aljára fektetem, erre rögtön a kávéban forgatott -nem áztatott- babapiskótát, erre jön az első réteg krém, majd még egy sor babapiskóta és a végén a maradék krém. Ennek a tetejére a kakaóport rászitáljuk. Ezzel az elkészítési móddal sokkal szebben kínálható a süteményünk, mint a hagyományos piskótatészta nálküli módon. Próbáld ki... Jó étvágyat hozzá!
Holnap megyünk vendégségbe a Timiékhez, remélem marad belőle nekünk is...