20.)Vendégváró szelet
Hozzávalók:
Barna lap:
-30 dkg liszt
-20 dkg cukor
-8 dkg zsír, vagy 10 dkgmargarin
-1 ek. kakaó
-1 db tojás
-1 kk. szalakáli
-5 ek. tej
Sárga lap:
-4 db tojás
-20 dkg cukor
-10 ek. hideg víz
-10 ek. liszt
-1 kk. szalakáli
Krém:
-4 dl tej
-3 ek. liszt
-1 cs. vaníliás cukor
-30 dkgmargarin
-20 dkg cukor
- pici rum
Elkészítés:
Mindkét tésztát ugyanabban a tepsiben süssük meg. Az első tészta anyagait összegyúrjuk, és tepsi hátán két egyforma lapot sütünk.
A második tésztához: 4 tojás sárgáját habosra keverünk 20 dkg cukorral, 10 evőkanál vízzel, hozzáteszünk egy kevés szalakálit, 10 evőkanál lisztet, és a 4 tojás keményre vert habját. Előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a 4 dl tejből, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukorból pépet főzünk, állandó keverés mellett kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és apránként hozzádolgozzuk a vaníliás pépet.
Az egyik barna lapot meglocsoljuk rummal, rákenjük a krém felét, ráigazítjuk a piskótalapot erre a többi krémet, befedjük az ugyancsak rummal meglocsolt barna lappal. Legalább egy éjszakát hútőben, vagy hűvös helyen pihentessük, hogy megpuhuljanak a lapok.Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ebből a tésztából ne hagyd ki a rumot, mert ettől lesz igazán finom, de ne aromát használj!
Az egyik kedvenc süteményem..