Hozzávalók:
Tésztához:
-12 db tojás
-12 ek. cukor
-1 cs.vaníliás pudingpor
-1 cs. puncs pudingpor
-2 cs. csokoládés pudingpor
Krémhez:
-3 dl tej
-3 ek. liszt
-15 dkg margarin
-15 dkg porcukor
Mázz:
-csokimáz
Elkészítés:
3 tojásfehérjét, 3 ek. cukorral kemény habbá verünk, hozzáadjuk a tojások sárgájátés 1 cs. puncs pudingport. Ezt őzgerinc sütőformában megsütjük, ha elkészült hosszában ketté vágjuk.
3 tojásfehérjét, 3 ek. cukorral kemény habbá verünk, hozzáadjuk a tojások sárgájátés 1 cs. vaníliás pudingport. Ezt őzgerinc sütőformában megsütjük, ha elkészült hosszában ketté vágjuk.
6 tojásfehérjét, 6 ek. cukorral kemény habbá verünk, hozzáadjuk a tojások sárgájátés 2 cs. csoki pudingport. Ezt nagy tepsiben megsütjük. én sütőpapírral béleltem.
Közben a tejetben elkeverjük a lisztet és sűrűre főzzük.Megvárjuk, hogy kihűljön. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a két krémet robotgép segtségével összekeverjük. a csokis piskótalapot megkenjük a krémmel, és a lapra az ellenkező színű, tehát egy sárga és egy rózsaszínű tésztát teszünk. Ezt is bevonjuk krémmel, majd a tésztát feltekerjük és olvasztott csokival bevonjuk. Én az olvadt csokiba most egy kis tejszínt kevertem, hogy ne legyen annyira szilárd, törékeny, amikor megszilárdul. Hűtübe tesszük és 1-2 óra múlva már fogyaszthatjuk is. Szeletekre vágva tálaljuk. Nagyon finom, mutatós és meglepően könnyű tészta. Aki elakarja a családot varázsolni, annak ajánlom készítse el.
( nálam a csokilapból egy rolád jött ki, tehát vagy süssünk 2 csokis lapot belőle, és akkor 1,5 X krémet készítsünk, vagy a maradék sárga és rózsaszínű lapokat daraboljuk fel, és a mardék krémmel , egy kis csokival leüntve tegyük pohárkehelybe. Ez is nagyon finom és praktikus. Nem megy kárba.