Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Fahéjas csiga

fahejas_csiga_13.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

-5 dkg élesztő

-2 dl tej

-2 ek. cukor

-60 dkg liszt

-5 dkg margarin

-csipet só

-1 citrom reszelt héja

-2 ek. olaj

Töltelékhez:

-őrölt fahéj

-porcukor

-10 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral 15 perc alatt felfuttatjuk.  A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.  Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkán  vékony téglalap alakú formára nyújtjuk. Olvasztott margarin felével bekenjük a tészta felületét, erre hintjuk a fahéjas, cukros keveréket (ízlés szerinti mennyiségben és édességben), ezt meglocsoljuk a margarin másik felével. Elkezdjük szorosan henger formában feltekerni a tésztánkat, majd késsel 2 cm széles korongokat vágunk beőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat. Kelesztjük még 15 percet, majd előmelegített sütőben megsütjük. A sütés félidejénél, vaníliás cukorral elkevert tejjel kenjük meg a tészták tetejét. Ettől finom puha lesz, nem szárad ki , nem lesz kemény.

Langyosan a legfinomabb! Porcukorral hintve kínáljuk.

fahejas_csiga_4_1.jpg

fahejas_csiga_6.jpg

fahejas_csiga_11.jpg


magyar_motivum.gif



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 157
Tegnapi: 146
Heti: 941
Havi: 3 793
Össz.: 2 127 968

Látogatottság növelés
Oldal: 23.)Fahéjas csiga
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »