Fahéjas csiga
Hozzávalók:
Tésztához:
-5 dkg élesztő
-2 dl tej
-2 ek. cukor
-60 dkg liszt
-5 dkg margarin
-csipet só
-1 citrom reszelt héja
-2 ek. olaj
Töltelékhez:
-őrölt fahéj
-porcukor
-10 dkg olvasztott margarin
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral 15 perc alatt felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkán vékony téglalap alakú formára nyújtjuk. Olvasztott margarin felével bekenjük a tészta felületét, erre hintjuk a fahéjas, cukros keveréket (ízlés szerinti mennyiségben és édességben), ezt meglocsoljuk a margarin másik felével. Elkezdjük szorosan henger formában feltekerni a tésztánkat, majd késsel 2 cm széles korongokat vágunk beőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat. Kelesztjük még 15 percet, majd előmelegített sütőben megsütjük. A sütés félidejénél, vaníliás cukorral elkevert tejjel kenjük meg a tészták tetejét. Ettől finom puha lesz, nem szárad ki , nem lesz kemény.
Langyosan a legfinomabb! Porcukorral hintve kínáljuk.