Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye


Szezámmagos-krumplis kenyér

szezammagos_krumplis_kenyer_14.jpg

Hozzávalók

Tésztához:


-1 kg liszt

-5 dkg élesztő

-1,5 dl víz

-4 ek. olíva olaj

-1 ek. só

-4 db közepes főtt burgonya


Elkészítés:

Az élesztőt a vízben, kis cukorral felfuttatjuk.  A liszben elkeverjük a sót, bele reszeljük a főtt burgonyát, hozzáadjuk az élesztőt és az olíva olajat. Lehet géppel és kézzel is dagasztani. Én kézzel szoktam, legalább 10 percig dagasszuk, hogy igazán jó tésztát kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, nedves konyharuhával takarjuk le, hagyjuk kelni. 2 óra elteltével gyúrjuk át a tésztánkat, majd kelesszük ismét. Én összesen 3-4 órát szoktam kelleszteni és utána formázom és sütöm, de lehet akár egy egész éjszakát állni hagyni.Megformázuk a kenyeret tetszés szerinti alakúra, sütőpapírral bélelt tepsibe, sütőlapra helyezzük. 40-45 perc alatt 220 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. 1 kg lisztből 2 db a képen látható kenyér készíthető el.

magyar_motivum.gif





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 129
Tegnapi: 146
Heti: 913
Havi: 3 765
Össz.: 2 127 940

Látogatottság növelés
Oldal: 5.)Szezámmagos-krumplis kenyér
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »