14.)Rákóczi túrós
Hozzávalók:
Tésztához:
-25 dkg liszt
-10 dkg margarin
-5 dkg porcukor
-1 tojás
-1/2 dl tejföl
-késhegynyi szódabikarbóna
Töltelékhez:
-50 dkg áttört túró
-15 dkg cukor
-5 dkg búzadara
-2 tojássárgája
-1 dl tejföl
-1/2 citrom leve és reszelt héja
-2 tojásfehérje habbá verve
Rácsozáshoz:
-3 tojásfehérje habbá veve
-10 dkg porcukor
-baracklekvár
Elkészítése:
A tésztához szükséges anyagokból a masszát elkészitjük,majd kinyujtjuk,és tepsibe teszük. Én előtte nem liszteztem ki. Félig kisütjük,hogy a nedves töltelék alatt ne legyen szalonnás,nyers. Utánna ráhelyezzük a túrós tölteléket,ismét betesszük a sütőbe és megsütjük. Kivesszük a sütőből, egyenletesen bekenjük lekvárral. A cukros habot nyomózsákba tesszük és a töltelék tetejét ferdén berácsozzuk,majd ismét a sütőbe tesszük,hogy a hab egy kissé megpiruljon. Ehhez a hőfokot mérsékeltre állítjuk. Én 100 C fokon fejeztem be a süemény elkészítését.