Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Fokhagymás-hagymás kenyér

hagymas_kenyer_4.jpg

Hozzávalók

Tésztához:

-50 dkg liszt

-1 dl tej

-1,5 dl langyos víz

-pici cukor

-1 mk.só

-10 dkg napraforgó olaj

-5 dkg vaj

-1 fej vöröshagyma

-3 dkg zúzott fokhagyma

-1 ek. apróra vágott petrezselyem

-2,5 dkg élesztő

Elkészítés:

Kovászt készítünk az  élesztővel, az 1 dl langyos tejjel, a kevés cukorral és kis liszttel. Ezt 20 percig kelesztjük. Közben  az olajjal, a sóval és 5 dkg liszttel elkeverjük, utána összedolgozzuk a megmaradt liszttel és az 1,5 dl langyos vízzel, valamint a már megkelt kovásszal.  Jól kidolgozzuk a tésztát és dagasztás után 1 órát kelesztjük letakarva meleg helyen. Amikor duplájára kelt a tésztánk, akkor hozzáadjuk a 2 dkg áttört fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát és óvatosan átgyúrjuk! Sütőpapíros tepsibe tesszük a tésztát, tejjel lekenjük a tetejét, és éles pengével bevagdossuk.  A bevagdosásokba  vajban elkevert  foghagymát, petrezselymet kenünk. Előmelegített sütőben készre sütjük, kb.45 perc alatt.!

Én nagyon szeretek házilag kenyeret készíteni. Nincs annál finomabb, amikor  a család langyos kenyérből ehet és a vajnak, a fokhagymának és a hagymának az íze csodálatos harmóniát alkot. Hm...páratlan.Vigyor

hagymas_kenyer_3.jpg

magyar_motivum.gif




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 285
Tegnapi: 206
Heti: 1 203
Havi: 4 345
Össz.: 2 098 276

Látogatottság növelés
Oldal: 7.)Fokhagymás-hagymás kenyér
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »