Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Diós kosárka

dios_kosarka_8.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

-30 dkg rétesliszt

-12 dkg margarin

-12 dkg porcukor

-2 db tojássárgája

-2-3 evőkanál tej


Töltelék:


-15 dkg darált dió


-12 dkg porcukor


-2 db tojásfehérje


-baracklekvár


Elkészítés:


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőbe tesszük.

Pihenés után a tésztátból gombócokat formázunk. Rétesliszttel meghintjük a kosár formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodjuk a tésztát. Baracklekvárt teszünk a kosaraink aljára, 1 teáskanálnyi elég.

A tojásfehérjét felverjük habnak, összekeverjüka dióval, porcukorral, és a formákba tesszük. 1 teáskanállal elég mindegyik formába, ha sokat teszünk belőle, túl magas lesz. Egy adag 24-30 kosár készítésére elegendő.

Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. A formákban hagyjuk egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedjük a formákból. Én fogpiszkálóval szoktam alá nyúlni, így egyszerűen kifordul.

Finom és több napig eltartható sütemény.

dios_kosarka_2.jpg

dios_kosarka_10.jpg

magyar_motivum.gif



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 309
Tegnapi: 142
Heti: 451
Havi: 3 745
Össz.: 2 090 692

Látogatottság növelés
Oldal: 11.)Diós kosárka
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »