6.)Diós-csokis torta
Hozzávalók
Tésztához:
-5 tojás
-5 ek. cukor
-5 ek. liszt
-5 ek. meleg víz
-1 cs. vaníliás cukor
Krémhez:
-5 dl tej
-5 ek. liszt
-20 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-kevés rum
-15 dkg darált dió
Máz:
-1 tábla csokoládé
-10 dkg durvára aprított dió
Dízsítés:
-száritott narancs karika
-egész dió
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákkal habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a vizet, lisztet és vaníliás cukrot, ezt óvatosan a tojásfehérjével összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze. A masszát tortafotmába öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük. Megvárjuk amíg kihül és ketté vágjuk. Közben a tejet a lisztel elkeverjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük . A két krémet robotgép segítségévelösszekeverjük, hozzáadjuk a dadrált diót és a rumot. a tészta egyik felét megkenjük vasagon krémmel, majd rátesszük a másik lapot. Vékonyan bevonjuk krémmel és a torta oldalát is . A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, az oldalát durvára aprított dióval díszítjük, amit előtte száraz serpenyőben kicsit megpirítottunk. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük. Nagyon finom az eredmény.