Töltött sós falatkák
Hozzávalók:
Tésztához:
-1 cs. előhűtött vagy fagyasztott leveles tészta
Töltelék:
-vékony füstölt sonka szeletek
-trapista sajt
Tetejére:
-tojás a kenéshez
-szezámmag
Elkészítés:
A tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval kör alakú formákra vágjuk. A formák felére helyezzünk sonka szeletet, rá egy sajtszeletet. A tészta szélét kenjük be tojássárgával, és tegyünkrá kalapot, másik tészta karikát. A tetejét kenjük be tojással és szórjuk meg szezámmaggal.
Előmelegített sütőben készítsük el a falatkákat.
Gyors, egyszerű és lakató kis nassolni való. Ha vendégek jönnek , vagy csak gyorsan szeretnénk valami finomat varázsolni az asztalra, bártan próbáljuk ki.