Diós labda
Hozzávalók:
Tésztához:
-4 tojás
-4 ek. liszt
-4 ek. cukor
-2 ek. víz
-2 ek. olaj
-1 cs. sütőpor
Krém:
-2 dl tej
-1 cs. vaníliás puding
-10 dkg margarin
-10 dkg porcukor
-8 dkg darált dió
-1 ek. rum
Máz:
-fehércsoki
-durvára vágott dió pirítva
Díszítés:
-színes cukorgyöngy
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, olajat lisztet és sütőport, legvégól a keményre vert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsütjük a tésztát. Megvárjuk amíg kihűl és pogácsaszaggatóval kör alakokat végunk ki a piskótából.
A krémhet a pudingot a tejjel felfőzzük, amikor kihált hozáadjuk a margarin és a porcukor habos keverékét, a diót és rumot.
Ezt a krémmel ragasztunk össze két tésztakorongot, bevonjuk vele az oldalát és az alját, majd durvára vágott , száraz serpenyőben megpirított dióba forgatjuk. a tészta kalapját tisztán hagyjuk, ide olvasztott fehér csokit teszünk és színes cukorgyönggyel díszítjük.
Mutatós , kiadós sütemény. Egy adagból 20-25 labda készül, attól függően milyen méretű szaggatót használunk.