21.)Rákóczi túrós 2. Timi nyuszitól
Hozzávalók:
Linzertésztát kell készíteni :
-30 dkg liszt
-20 dkg margarin
-10 dkg porcukor
-1 cs. sütőpor
-1 cs. vaníliás cukor
-1 tojássárgája
-reszelt citromhéj
Töltelék:
-0,5 kg túró
-2-3 ek. búzadara
-1 tojás
-5 dkg cukor
-1 cs. vaníliás cukor
-mazsola
-reszelt citromhéj
Tetejére:
-5 tojésfehérje
-30 dkg cukor
-kevés víz
Elkészítés:
Elkészítjük a linzertésztát és 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk és előmelegítet sütőben megsütjük. A kisült tésztát vékonyan megkenjük blekvarackárral és rákenjük a túrótölteléket.
20 dkg cukrot kevés vízzel sűrűre felfőzzük, úgy, hogy a cukor gyöngyözzön. Közben nem szabad kevergetni. A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá kell verni és forrón hozzáadni a cukros szirupot. Ezzel együtt kemény habbá kell verni. Ha kész, egyenletesen elkenni a túrón és vissza kell rekni a sütőbe 80-100 C fokra száratani. Fontos, sütni már nem kell, csak száratani.