41.)Csokis-vaníliás torta
Hozzávalók:
Tésztához:
Sárga piskóta:
-5 tojás
-5 ek. cukor
-5 ek. liszt
-5 ek. meleg víz
-1 cs. vaníliás cukor
-1 cs. sütőpor
Barna piskóta:
-5 tojás
-5 ek. cukor
-5 ek. liszt
-5 ek. meleg víz
-1ek. kakaópor
-1 cs. sütőpor
Krémhez:
-5 dl tej
-1 cs vaníliás pudingpor
-1 cs. vaníliás cukor
-5 dl tej
-1 cs. csokis pudingpor
-30 dkg margarin
-30 dkg porcukor
Díszítés:
-5 dkg olvasztott csoki
-2 dl habtejszín
-1 cs. habfixáló
-dekorációs csoki
Elkészítés:
A piskótákat külön-külön előmelegített sütőben, sütőpaírral bélelt nagy méretű tepsiben megsütjük. Megvárjuk amíg kihűlnek.
A pudingokat felfőzzük a tejjel és kihűtjük. Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd felét az egyik, felét a másik pudinhoz adjuk és habosra keverjük. A csokihoz tehetünk 1 ek. rumot ízlés szerint.
Alulra csokis piskóta lapot tesszük, erre egyenletesen elsimítjuk a csokis krémet, majd a sárga piskóta, amire a vaníliás krémet símítjuk.
A csokit gőz felett megolvasszuk és elkészítjük vele a mintát a süteményünk tetején. A tejszínt habfixálóval keményre verjük, hozzáadunk 1 ek. kakaóport és a torta díszítjük vele.
Ez egy nagy adag, minimum 30 szeletes.