Hozzávalók:
-60 dkg liszt
-3 dl tej
-5 dkg élesztő
-4 ek. tejföl
-3 ek. olaj
-3 tojássárgája
-1 ek. cukor
Töltelék:
-20 dkg margarin
-10-15 dkg cukrozott kakaópor
-1 cs. örölt fahéj
-20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tejet a cukorral meglangyosítom, és beleteszem az élesztőt. Legalább 15 percet hagyom, hogy a kovász elég jó legyen. A liszthez hozzáadom a tejfölt, olajat , tojássárgákat és a kovászt, ezt jól összedolgozom. Nem kell túl sokáig dagasztani, amikor már sima a tésztánk, megállhatunk. Nem kell keleszteni sem. 3 részre osztjuk a tésztát, mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk. A margarint felolvasztjuk,mindegyik tésztalapunkat megkenjük vele, sorban. A cukrozott kakaóhoz teszünk még egy kis porcukrot, ízlés szerint, ki milyen édesen szereti. A fahéjat is összekeverjük porcukorral. a margarinnal megkent lapok közül kettőt kakóval szórunk meg, ne sajnáljuk belőle, úgy lesz igazán finom, ha gazdagon van benne. Egyet a fahéjas cukor keverékével hintünk meg. A kakóill. a fahéj töltelék tetejére ecset segítségével locsolok az olvasztott margarinból. Nem kell, hogy mindenhová jusson, nem jó ha túl sokat teszünk rá. Ha ezzel megvagyunk, szorosan feltekerjük a tésztánkat. Margarinnal kikent tepsibe fektetjük a csikokat és összefonjuk a tésztát. A tetejét a maradék olvasztott margarinnal lekenjük. Betesszük a sütőbe, amit csak akkor kezdünk el melegíteni, előre nem kapcsoljuk be. Amíg a sütő bemelegszik, annyi idő elég neki a keléshez. 180 C fokon készre sütjük. Laza, könnyű tésztát kapunk, ami gyorsan el fog fogyni.