Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

11.)Valentin napi túrótorta

diszito_elem.gif_6.png

valentin_napi_turotorta_53.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

6 tojásos kakaós vizes piskóta

-6 tojás

-6 ek. cukor

-5 ek. liszt

-6 ek. meleg víz

-2 ek kakópor

-1 cs. sütőpor

Krém:

-3 dl tej

-1 cs. vaníliás pudingpor

-20 dkg margarin

-20 dkg porcukor

-1 cs. vaníliás cukor

-25 dkg tehéntúró

-1 citrom reszelt héja és leve

-1,5 dl tejszín

-1 dl étkezési zselatin feloldva

Máz:

-10 dkg olvasztott csoki

Díszítés:

-0,5 dl tejszínhab

-marcipán rózsa

-marcipán levél

Elkészítés:

Tortaformában a szokásos módon megsütjük a kakaós piskótánkat, megvárjuk amíg kihűl és félbevágjuk. A pudingot felfőzzük a tejjel, hagyjuk hűlni. Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezt a két krémet robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót,  a citrom levét és reszelt héját és a zselatint. Ehhez óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A torta alsó lapjára rátesszük a krém felét, egyenletesen elkenjük és a torta tetejével lezárjuk. A maradék krémet a torta kalapján és az oldalán elkenjük.Tegyük hűtőbe és várjuk meg amíg a krém  megdermed. A torta kalapját vonjuk be olvasztott csokoládéval. Az oldalát hagyhatjuk simán is, én darált háztartási kekszet ragasztottam rá.  A tota kalap peremét tejszínhabbal díszítsük. Én rózsákat és leveleket használtam dekorációnak, de nélkülük is mutatós a torta.  Jó étvágyat hozzá. Szerintem a látvány magáért beszél.

valentin_napi_turotorta_56.jpg

magyar_motivum.gif





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 237
Tegnapi: 467
Heti: 889
Havi: 4 824
Össz.: 1 396 660

Látogatottság növelés
Oldal: 11.)Valentin napi túrótorta
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2017 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: krémes sütik - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »