Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojásos kakaós vizes piskóta
-6 tojás
-6 ek. cukor
-5 ek. liszt
-6 ek. meleg víz
-2 ek kakópor
-1 cs. sütőpor
Krém:
-3 dl tej
-1 cs. vaníliás pudingpor
-20 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-1 cs. vaníliás cukor
-25 dkg tehéntúró
-1 citrom reszelt héja és leve
-1,5 dl tejszín
-1 dl étkezési zselatin feloldva
Máz:
-10 dkg olvasztott csoki
Díszítés:
-0,5 dl tejszínhab
-marcipán rózsa
-marcipán levél
Elkészítés:
Tortaformában a szokásos módon megsütjük a kakaós piskótánkat, megvárjuk amíg kihűl és félbevágjuk. A pudingot felfőzzük a tejjel, hagyjuk hűlni. Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezt a két krémet robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a citrom levét és reszelt héját és a zselatint. Ehhez óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A torta alsó lapjára rátesszük a krém felét, egyenletesen elkenjük és a torta tetejével lezárjuk. A maradék krémet a torta kalapján és az oldalán elkenjük.Tegyük hűtőbe és várjuk meg amíg a krém megdermed. A torta kalapját vonjuk be olvasztott csokoládéval. Az oldalát hagyhatjuk simán is, én darált háztartási kekszet ragasztottam rá. A tota kalap peremét tejszínhabbal díszítsük. Én rózsákat és leveleket használtam dekorációnak, de nélkülük is mutatós a torta. Jó étvágyat hozzá. Szerintem a látvány magáért beszél.