Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Tarhonyás hús

husos_tarhonya_1.jpg

Hozzávalók:

-0,5 kg tarhonya

-0,5 kg hús (sertés, vagy csirke)

-1 fej vöröshagyma

-olaj

-só 

-ételízesítő

-pirospaprika

Elkészítés:

A szokásos módon pörköltet készítünk.A vöröshagymát apróra vágjuk,és kevés olajon megfonnyasztjuk,majd meghintjük pirospaprikával,,rárakjuk a húst és felöntjük vízzel,majd puhára pároljuk a húst (ha kell,közben pótoljuk a vizet). 
A tarhonyát kevés 1-2 k.olajon aranybarnára pirítjuk , figyelve arra nehogy odaégjen. Felöntjük kb.1,5 liternyi vízzel,megszórjuk kevés ételízesítővel  és sóval,majd alacsony hőfokon elfőzzük a levét. Közben kavargatni kell,nehogy leégjen.Ezután levesszük a tűzről és fedővel letakarjuk,majd így,a gőzben hagyjuk teljesen puhára párolódni. 
Amikor a pörkölt is elkészült,tehát megpuhult a hús,és jó sűrű szaftja van,akkor a kész tarhonyával összekeverjük. 
A pörköltbe bele lehet főzni egy-egy paprikát és paradicsomot,ízlés szerint.

magyar_motivum.gif



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 152
Tegnapi: 146
Heti: 936
Havi: 3 788
Össz.: 2 127 963

Látogatottság növelés
Oldal: 10.)Tarhonyás hús
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »