Tarhonyás hús
Hozzávalók:
-0,5 kg tarhonya
-0,5 kg hús (sertés, vagy csirke)
-1 fej vöröshagyma
-olaj
-só
-ételízesítő
-pirospaprika
Elkészítés:
A szokásos módon pörköltet készítünk.A vöröshagymát apróra vágjuk,és kevés olajon megfonnyasztjuk,majd meghintjük pirospaprikával,,rárakjuk a húst és felöntjük vízzel,majd puhára pároljuk a húst (ha kell,közben pótoljuk a vizet).
A tarhonyát kevés 1-2 k.olajon aranybarnára pirítjuk , figyelve arra nehogy odaégjen. Felöntjük kb.1,5 liternyi vízzel,megszórjuk kevés ételízesítővel és sóval,majd alacsony hőfokon elfőzzük a levét. Közben kavargatni kell,nehogy leégjen.Ezután levesszük a tűzről és fedővel letakarjuk,majd így,a gőzben hagyjuk teljesen puhára párolódni.
Amikor a pörkölt is elkészült,tehát megpuhult a hús,és jó sűrű szaftja van,akkor a kész tarhonyával összekeverjük.
A pörköltbe bele lehet főzni egy-egy paprikát és paradicsomot,ízlés szerint.