Csokis néró
Hozzávalók
Tésztához:
-50 dkg liszt
-30 dkg porcukor
-30 dkg margarin
-6 tojássárgája
-1 dl tej
-1 tábla tejcsoki felolvasztva
-2 ek. kakaópor
Krémhez:
-6 tojásfehérje
-20 dkg porcukor
-olvasztott csoki
Elkészítés:
Gépi habverővel a margarint a porcukorral kikeverjük, majd állandó keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Adjuk hozzá a tejet, csurgassuk bele az olvasztott csokit,majd az előzőleg átszitált lisztet és a kakaóport. A tésztából sima vagy csillagcső feltétes nyomózsákból papírral fedett sütőlemezre félgömböket, alakítunk majd 170 – 190 fokos sütőben sütjük. A krémhez gőz felett habbá verjük a tojásfehérjét a porcukorral. A krémet vegyük ketté és az egyik felébe tegyünk olvasztott csokit. Ezzel a krémmel töltsük meg a tésztánkat, felét ez egyik krémmel, felét a másikkal. A tetejét tetszőlegesen díszíthetjük csokicsíkokkal, porcukorral.
Ízlés szerint használhatunk más krémet is a töltéshez, lekvárt, párizsikrémet. Nálunk esténként mindenki a nasit keresi, most ezt készítettem el.