22.)Tavaszi varázs torta
Hozzávalók:
Tésztához:
-7 tojás
-7 ek. cukor
-7 ek. liszt
-7 ek. meleg víz
-1 cs. vaníliás cukor
-1 cs. sütőpor
Krémhez:
-1 üveg szamóca lekvár
-8 dl tej
-3 cs. vaníliás pudingpor
-30 dkg margarin
-30 dkg porcukor
-pici vanilia aroma (ha van otthon)
Díszítés:
-2 dl tejszín
-1cs. habfixáló
- Friss eper
- dekorációs gyöngy
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a megszokott módon egy 7 tojásos piskótát sütünk. Ez a mennyiség egy 26 cm tortaformához szükséges. Ha kisebb formát használunk, akkor arányosan csökkentsük le a hozzávalókat. Ha megsült, várjuk meg amíg kihűl és vágjuk 3 részre.
A krémhez a tejet főzzük fel a pudingporral. Ha kihűlt, a margarint a porcukorral és a vanília aromával keverjük ki, és ezt a két krémet robotgép segítségével habosítsuk egybe.
Fektessük le a torta alsó lapját. Ezt kenjük meg a szamóca lekvár felével. Erre kenjük a krém 1/3 részét egyenletesen. Tegyük rá a második lapot és ismételjük a folyamatot ugyan így. Helyezzük a tortánkra a kalapot. Erre kenjük a maradék krémet, úgy hogy a torta oldalára is jusson.
A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval és kevés porcukorral. A torta tetejét díszítsük vele, kosárfonás technikával a tetejét mintázzuk. Majd a peremét szélesebb tejszíncsíkkal díszítsük. Eperrel díszítsük az tetejét és az oldalát. Dekorációs gyönggyel díszítsük.
A torta belsejébe is tehetünk a friss gyümölcsből. Egy igazán finom, könnyű krémes csoda.
Tegnap délután vágtam fel, 1 szelet maradt belőle....