24.)Kekszes-krémes torta Timi nyuszitól
Hozzávalók:
Tésztához:
2 tojásos kakaós piskóta
-2 tojás
-2 ek. cukor
-2 ek. liszt
-2 ek. meleg víz
-1 ek. kakaópor
-1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
-6 tojás
-6 dl tej
-20 dkg porcukor
-7 dkg liszt
-2 cs. vaníliás cukor
-20 gr. zselatin
Díszítés:
-1 dl tejszínhab
-kakaós keksz
-csoki forgács
Elkészítés:
A megszokott módon elkészítjük a tészta masszáját. Egy 26 cm-es átmérőjű tortaformában megsütjük előmelegített sütőben a piskótát. Megvárjuk amíg kihűl és visszarakjuk a lapot a formába.
Elkészítjük a krémet. A tojás fehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a másik fele cukorral, liszttel és kb. 2 dl tejjel, vaníliás cukorral kikeverjük. A többi tejet feltesszük főni. Mikor felforrt, akkor vékony sugárban a tojássárgához öntjük, visszatesszük a tűzre és kézi habverővel folyamatosan keverve kis lángon besűrítjük.
A zselatint feloldjuk néhány kanál vízben, kicsit melegítetünk rajta és a forró krémbe kevjük, majd hozzáadtam a fehérjehabot is. Óvatosan, de alaposan átkeverjük. A tortaformába, a piskóta lapra símítunk egy réteget belőle, erre teszünk kakós kekszet, majd a maradék krémet egyenletesen elsímítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni. Levesszük a torta oldalát a sütiről. Tejszínhabbal a torta peremén formákat mintázunk, teszünk mindegyik szeletre kakaós kekszet és csokiforgáccsal díszítjük. Nagyon finom, könnyű süti az eredmény.