33.)Puncskrémes torta
Tésztához:
-3 tojás
-3 ek. cukor
-3 ek. liszt
-3 ek. meleg víz
-1 ek. kakaópor
-1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
-6 dl tej
-2 cs. puncs pudingpor
-20 dkg margarin
-20 dkg porcukor
Díszítés:
-0,5 dl habtejszín
-marcipánbó virágok
Elkészítés:
26 cm-es tortaformában megsütjük a szokásos módon a piskótát. A tojássárgáját és fehérjét szétválasszuk. A sárgájával habosra keverjük a cukrot, lisztet, kakaóport, sütőport és a vizet, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tortaformában készre sütjük a piskótát.
A tejet felfőzzük a puninggal, megvárjuk, hogy kihűljön, majd a porcukorral habosrakevert margarint robotgéppel hozzákeverjük.
A tortakarikát visszatesszük a piskóta köré és egyenletesen rásímítjuk a krémet a lapunkra. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap késsel, vagy akár vonalzóval berácsozzuk a tetejét és díszítjük. Nagyon egyszerűen elkészíthető finomság.