Töltött masni
Hozzávalók:
Tésztához:
-1 cs. leveles tészta
Töltelékhez:
-1 tubus natur krémsajt
-3 ek. tejföl
-25 dkg párizsi, vagy sonka
-1 fej vöröshagyma
-1 csokor petrezselyem
-2 gerezd fokhagyma
-só
-őrölt bors
-oregáno, bazsalikom
-2 ek olaj
Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra kinyújtjuk.
A krémsajtot a tejföllel elkeverjük, belereszeljük az egyik fokhagyma gerzdet, adunk hozzá petrezselymet,(lehet szárított is), kis oregánót és bazsalikomot. Ezt egyenletesen elkenjük a tésztán.
Serpenyőben olajat hevítünk, a vöröshagymár felkockázzuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott párizsit, vagy sonkát (amit otthon találunk), fűszerezzük a felsoroltakkal és kisit átsütjük. Ha kész elterítjük a sajtos felületen és mint a csigát, feltekejük. Trapéz alakban vágjuk, a szeletek keskenyebbik oldalát meglapítjuk kicsit, így kapjuk a jellegzetes formát. Megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben megsütjük.
Én ma tízóraira készítettem el, a család nem reggelizett. Mindenkinek nagyon ízlett, kiadós, laktató étel. És nem utolsó sorban nekem sem kellett sokat foglalkoznom vele, kb. 30 perc alatt elkészltem és már sült is.