1.)Marcipános torta
Hozzávalók
Tésztához:
-5 tojás
-5 ek. cukor
-5 ek. liszt
-5 ek. meleg víz
-1 cs. vaníliás cukor
-1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
-5 dl tej
-1 cs. vaníliás pudingpor
-20 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-kevés rum
-10 dkg darált dió
-5-10 dkg marcipán massza
Máz:
-20 dkg marcipán massza
Dízsítés:
-olvasztott csokoládé
Elkészítés:
Tortaformában kisütöm a piskótát. Én kettőt szoktam sütni, mert 3 lapból szoktam összerakni a tortát. Ha kihűlt kettévágom. A pudingot a tejjel felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük. Ezta két krémet robotgéppel habosra keverjük és hozzáadjuk a darált diót. A lapokat megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük.Az egyik lapra először egy vékony marcipán csíkot fektessünk és arra a krémet. A torta tetejére szoktam 5-10 percre nehezéket rakni, hogy a krém összeálljon a tésztával. A tetejét és az oldalát is bekenjük krémmel. A tetejére kinyújtott marcipánt rakunk, az oldalára darált diót, vagy darált háztartási kekszet tehetünk. Ha ezzel kész vagyunk teszés szerint díszíthetjük a torta tetejét.