Rácsos mákos sütemény
Hozzávalók:
Tésztához:
-50 dkg liszt
-1 cs. sütőpor
-25 dkg margarin
-20 dkg cukor
-1 tojás
-1 citrom reszelt héja
-csipet só
-1-2 ek. tejföl
Töltelék:
-20 dkg darált mák
-20 dkg porcukor
-3 tojásfehérje
-reszelt citromhéj
-barack lekvár
Elkészítés:
A hozzávalókból, omlós tésztát gyúrunk amit 1-2 órára hűtőbe teszünk. A hűtőből kivett tészta 2/3-át a kivajazott tepsibe simítotjuk, vastagon megkenjük baracklekvárral és ráterítetjük a mákos tölteléket. A mákot a porcukorral citromhéjjal elkeverjük és a felvert, kemény tojásfehérje habba forgatjuk.
A maradék tésztából vékony hengereket sodrunk, amiból a tészta tetejére a rácsos formát elkészítjük. Tojássárgájával lekenjük a rácsokat és előmelegített sütőben, mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Porcukolrral hintve tálaljuk.