Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

20.)Pándi meggy-torta

diszito_elem.gif_6.png

pandli_meggy-torta_2.jpg

Hozzávalók:

Piskóta tortához:

-3 tojás

-18 dkg cukor

-14 dkg friss meggy

-0,5 dl tej

-1 dl olaj

-7 dkg vaj

-19 dkg liszt

-1/2 cs. sütőpor

-1/2 citrom reszelt héja és leve

-kevés őrölt fahéj

Alapkrémhez:

-2 dl tej

-8 dkg cukor

-4 tojás sárgája

-7 dkg fehér csoki

-15 dkg mascarpone

Meggytöltelék:

-36 dkg meggy (lehet mirelit)

-1,8 dl meggylé

-1 cs. pudingpor

-7 dkg cukor

-1/2 citrom reszelt héja

-1/4 citrom leve

-csipet őrölt fahéj

-6 ml cherry brandy

Betöltés:

-40 dkg alapkrém

-20 dkg tejszínhab

-4 dkg főzött zselatin

Díszítés:

-darált pörkölt dió

-tejszín

-csokoládé pasztilla

-meggy

-zöld marcipánlevél

Elkészítés:


Az egész tojást a cukorral felmelegítjük csípősre (kb. 80 °C), majd kemény habot készítünk. Egy edénybe belemérjük a meggyet (enyhén darabos péppé törjük), majd az olajat, vajat, tejet, valamint a citromot és jól elkeverjük. A felvert tojáshabot hozzáadjuk a bekevert meggyhez és lazán elkeverjük. Az összemért szárazanyagokat folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tojásos alaphoz, de vigyázni kell, nehogy lekeverjük a masszát. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz.

A bekevert piskótát 3 db 23 cm átmérőjű karikába mérjük. Egy piskóta lap 28 dkg.

Sütés: 210 °C-on, 10-12 percig. A piskóta nagyon puha, laza szerkezetű, ezért vigyázni kell, nehogy kiszáradjon. Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt és azonnal megfordítjuk.

Alapkrémhez a tejet a cukorral és a mascarpone-val felforralom, hozzáadom a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforralom. Ekkor csurgatom hozzá a tojássárgáját, amivel besűrítem. Végül, még forrón, leturmixolom.

Meggytöltelékhez a meggyet le kell darálni, majd a citromhéjjal és citromlével bekeverni. A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük. Ekkor hozzáadjuk a meggyet és tovább kevergetjük, míg egyet nem rottyan.

A tortát 23 cm átmérőjű, 6 cm magas karikába töltjük. A piskótákat megkenjük 0,15 kg meggykrémmel. A tejszínes krémet három részre osztjuk, majd a piskótával megegyező vastagságban betöltjük a tortát. Végül a tetejét simára kenjük.


A tortát finomra darált pörkölt dióval panírozzuk. Szeletenként tejszínrózsát dresszírozunk, majd csokoládé-pasztillával, meggyel és zöld marcipánlevelekkel díszítjük.

pandli_meggy-torta_1.jpg

pandli_meggy-torta_3.jpg

magyar_motivum.gif
























Weblap látogatottság számláló:

Mai: 132
Tegnapi: 163
Heti: 295
Havi: 603
Össz.: 2 129 904

Látogatottság növelés
Oldal: 20.)Pándi meggy-torta
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »