Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Sós kalács

sos_kalacs_8.jpg

Hozzávalók:

-1/2 csésze liszt

-1/2 cs. élesztő

-1 tk. cukor

-2 dl langyos tej

ebből kövászt készítünk

-60 dkg liszt

-1 kis pohár tejföl

-1 tojás

1 ek. só

-0,5 dl olaj

-tej, amennyit felvesz

Elkészítés:

Elkészítjük a hozzávalókból a kovászt, majd a többi alapanyaggal összedagasszuk. Legalább 5 pecet gyúrjuk a tésztát, majd takarjuk le és hagyjuk a duplájára kelni. Osszuk 3 részre, mindegyiket téglalap alakúra nyújtsuk ki és sodorjuk fel. Kikent, lisztezett tepsibe fonjuk össze a csíkokat. Kenjük meg a tetejét olajjal és süssük aranybarnára. Én hideg sütőbe raktam.

Egyszerű kelt tészta, nem lehet elrontani. Nagyon finom, húsokhoz, felvágottakhoz,vagy akár csak vajjal. A sós íz miatt kenyér helyett lehet kínálni. Én nem tudok vele soha betelni.

sos_kalacs_3.jpg

sos_kalacs_6.jpg

magyar_motivum.gif







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 119
Tegnapi: 163
Heti: 282
Havi: 590
Össz.: 2 129 891

Látogatottság növelés
Oldal: 11.)Sós kalács
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »