19.)Kosárka, dióval fehér csokival
Hozzávalók:
Tésztához:
-30 dkg liszt
-20 dkg margarin
-10 dkg porcukor
-1 db tojás
vagy 1 csomag boltban kapható előre elkészített linzer kosárka.
Krémhez:
-2 dl tej
-2 ek. liszt
-15 dkg margarin
-15 dkg porcukor
-10 dkg darált dió
-1 ek. rum
-lekvár
Díszítés:
-1 tábla fehér csoki
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kis kosárformákba kis golyókat nyomkodunk, és megsütjük.
A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük . A két krémet összekeverjük, hozzáadjuk a darált diót és a rumot.
A kosárkák aljába teszünk egy teáskanál lekvárt, erre halmozzuk a diós krémet, majd olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.
Ha boltban veszünk előre elkészített tésztát, azzal nagyon gyorsan elkészülünk, ha mi készítjük, az időigényesebb, de finomabb is. Én ebben az esetben a boltit választottam. Javaslom tartsunk otthon legalább egy csomaggal, ha készítünk süteményt, amiből marad krémünk, akkor azzal töltsük meg a kosárkákat és nem megy kárba.