36.)Mandulás marcipános torta
Hozzávalói:
Tésztához:
Sárga piskóta:
-2 tojás
-2 ek. cukor
-2 ek. liszt
-2 ek. meleg víz
-1/2 cs. sütőpor
-1/2 citrom reszelt héja
Barna piskóta:
-2 tojás
-2 ek. cukor
-2 ek. liszt
-2 ek. meleg víz
-1/2 cs. sütőpor
-1 ek. kakaópor
Mandulás piskóta:
-2 tojás
-2 ek. cukor
-2 ek. liszt
-2 ek. meleg víz
-1/2 cs. sütőpor
-2 ek darált mandula
Krémhez:
-6 dl tej
-2 cs. vaníliás puding
-25 dkg vaj
-25 dkg radált mandula
-10 dkg darált mandula
-pici mandula aroma(színtelen)
Csokis krém:
-15 dkg olvasztott csoki
-1 dl tejszín
- 10 dkg durvára vágott pörkölt mandula
Díszítés:
-20 dkg marcipán
-1 dl tejszínhab
-pici sárga ételfesték
Elkészítés:
26 cm-es tortaformában külön-külön megsütjük a piskótákat. Megvárjuk amíg kihűlnek.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd ha kihűlt hozzákeverjük a vaj és porcukor egyvelegét.Hozzáadjuk a darált mandulát és a mandula aromát.
Alullra tesszük a kakaós lapot rekenjük a krém 1/3 részét. Csokit olvasztunk gőz fölött, tejszínnel lágyítjuk. Ennek a masszának a felét rákenjük a mandulás krémünkre, majd pörkült , durvára vágott mandulával megszórjuk. Ráhelyezzük a mandulás piskótát és ugyan így kenjük rá a krémeket. Végül a sárga piskótát helyezzük a tortánk tetejéte. A maradék krémet a tetején és az oldalán egyenletesen kenjük el.
Nyújtsuk ki a marcipánt és vonjuk be vele a tortát. A tejszínt sárga ételfesték hozzáadásával verjük habbá és díszítsük a tortánkat vele. A maradék marcipánból készítsünk virágokat a díszítéshez.