Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye


9.)Zserbózserbo_9.jpg

Hozzávalók

Tésztához:

-35 dkg liszt

-1 egész tojás

-5 dkg cukor

-20 dkg margarin

-1 dl tej

-2 dkg élesztő

-1 kk. sütőpor

-csipet só

Töltelékhezhez:

-12 dkg darált dió

-12 dkg porcukor

-20 dkg sárgabarack lekvár

Máz:

-10 dkg cukor

-3 dkg kakaópor

-3 dkg vaj, vagy margarin

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk.  A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojást,sót, sütőport és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk a 35X25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a széléig, mert a kelésnél és a sütésnél terjeszkedni fog.  Az alsó lapot lekvárral megkenjük, ezután meghintjük a darált dió és porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot, ezt is hasonlóképpen kenjük meg ill. töltjük, mint az előzőt. A 3. lappal lefedjük, úgy, hogy a széleket is betakarjuk a tésztával. A tésztát szobahőmérsékleten kelesztjük 1 órát. a tetejét villával megszurkáljuk, majd lassan egyenletesen sütjük meg.A megadott alapanyagokból mázat készítünk, kihűlt tésztát ezzel  bevonjuk. Ha kihűlt kockára , vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.


zserbo_2.jpg

magyar_motivum.gif





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 102
Tegnapi: 146
Heti: 886
Havi: 3 738
Össz.: 2 127 913

Látogatottság növelés
Oldal: 9.)Zserbó
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »